Piekarnia Grzegorza Mielnika mieści się w Niedrzwicy Dużej koło Lublina. Właściciel kultywuje tradycje piekarskie zapoczątkowane przez jego ojca. Od początku prowadzenia firmy, tj. od 1997 roku, Pan Grzegorz Mielnik zajął się rozbudową i modernizacją piekarni. Wszystkie przedsięwzięcia podejmowane były z myślą o poprawie jakości produktów, dostosowania produkcji do potrzeb konsumentów, bezpiecznej pracy.

Piekarnia Mielnik zatrudnia blisko 30 pracowników. Zakład produkuje około 50 rodzajów pieczywa, które dostarcza do kilkudziesięciu odbiorców z okolicy i siedmiu sklepów firmowych. Pieczywo piekarni produkowane jest na bazie ciast wytwarzanych na naturalnych fermentacjach, co w powiązaniu ze starymi i sprawdzonymi recepturami, surowcami o najwyższej jakości, zapewnia pożądane cechy smakowe i zapachowe.Poza bogatym asortymentem, piekarnię cechuje duża elastyczność w zaspokajaniu gustów i potrzeb klientów. Tu realizowane są nietypowe zlecenia, np. na chleby okolicznościowe oraz dekoracje z ciasta "martwego".

Piekarnia realizuje politykę jakości i bezpieczeństwa żywności - system HACCP przez "stałe dążenie do poprawy jakości procesów produkcji oraz jakości wyrobów poprzez doskonalenie metod i narzędzi kontroli".

Copyright © Piekarnia Cukiernia Mielnik                                                              Concept, design & code by Superbrand Sp. z o.o.